Tasarım
Hayali zihinde tasarlanan, canlandırılan ve gerçekleşmesi özlenen şeydir. Tasarım ise bir şeyi zihinde biçimlendirme, kurma, tasavvur etmektir. Aynı zamanda tasarım, yaratıcı sürecin kendisi olup bir faaliyettir ve süreç için gerekli olan birçok çalışmayı ve planlamayı kapsamaktadır. Bu anlamda müşteri tarafından kurulan hayal tasarımcı tarafından ele alınıp nesnel gerçekliğe ulaştırılır. Hayal, hayal olmaktan çıkıp gerçeğin kendisi olur. Tasarımcının ana malzemesi müşterinin hayalleridir. Beton için çimento ne kadar önemliyse, tasarımcı için müşterinin hayalleri ve istekleri o denli önemlidir.
Yeni Ürün Tasarım Süreçleri
Müşteri istek ve ihtiyaçlarına bağlı yeni ürün tasarımı yapılırken müşteri ile görüşme takvimi oluşturulur. Takvime bağlı olarak yapılan görüşmeler ile tasarım ekibi tarafından brief oluşturulur. Brief doğrultusunda tasarım ekibiyle yapılan beyin fırtınasının ardından konsept ürün tasarımları oluşturulur. Müşteri ile devam eden görüşmelerde konsept ürün seçilir. Detaylandırma ve modelleme çalışmaları yapılır. Malzeme boyut renk vb. detaylara karar verildikten sonra prototip çalışması yapılır. Prototipe yapılan testler sonrasında ürün geliştirilip gerekli revizyonlar yapılır. Ardından nihai ürün üretime aktarılır.
Devamı >>>
Kaynak Hattı
Fabrikalarımızda 10 adet ayrı kaynak iş merkezlerimiz bulunmaktadır.Malzeme çeşitliliğine göre ayrılan bu hatlarda robot kaynak, gazaltı kaynak, punta kaynak, alın kaynak tig kaynağı ve otomatik ve yarı otomatik tel hasır kaynak makinaları bulunmaktadır. Kaynak yapılan malzemeler sac, profil, tel ve paslanmazdır.
İlgili üretim iş yerlerinde hazırlanan malzemeler kaynak hatlarına gelir ve aparatlar veya fikstürler yardımıyla kaynak işlemine tutulur.
15 adet manuel kaynak hatlarında TIG kaynağı yapılır.
Devamı >>>
Büküm Merkezi
Raf üretiminde kullanılan ebatlanmış malzemeler, lazer ve presler yardımıyla delme ve kesme işlemlerini görür. Daha sonra Büküm Merkezinde veya CNC abkantlarda kıvrılır.
Büküm merkezi diğer büküm yapan makinalarla kıyaslandığında kıvrılacak parçaları otomatik olarak kendisi alır ve saniyeler içinde bükerek malzemeyi hazır hale getirir. Büküm merkezinden çıkan parçalar montaj kısmına yada direkt olarak boyaya gider.
Otomatik ve yarı otomatik abkantlarda özel ürün üretimleri yapılır.
Devamı >>>
Preshane
Preshane hattında 10 ton dan 800 tona kadar presler mevcuttur. Ebatlama merkezinden veya lazerden çıkan parçalar kesme, delme ve form verme işlemleri için preshaneye gelirler ve işlenirler.
Preslere bağlanan özel kalıplar vasıtasıyla basınç yada darbe uygulanarak, sacı kesmeye, kıvırmaya, çekmeye yada sıvamaya yarayan presler eksantrik ve hidrolik pres olmak üzere iki çeşittir. Ayrıca ebatlama işlemi olmaksızın, rulo sacı, doğrultucu ve sürücü vasıtasıyla progresif kalıplar sayesinde tam otomatik olarak el değmeden parça üretimi yapılır.
6 adet press hattında seri delme işlemleri yapılır.
Devamı >>>
Raf Üretim Hattı
Roll form hattından istenen ölçülerde dakikada 7 adet raf üretilir.
Devamı >>>
Lazer Hattı
Lazer makinalarımız sac ve profil lazer olmak üzere iki çeşittir. Rezanatörde üretilen ışınları fiber kablo ile taşınarak mükemmel bir şekilde işleme yüzeyine aktarılır ve yardımcı gazlar (Azot, hava, oksijen) yardımıyla işlenecek yüzey ile temas edip kesme işlemi gerçekleştirilir.
10 mm malzeme kalınlığına kadar işlem yapılabilir. Aynı şekilde profil lazer makinasında farklı ebatlardaki boru ve profiller üzerinde kesme ve delme işlemleri yapar.
3 adet lazer hattından tabaka saç ve profil kesme işlemleri yapılır. 0.5 mm den 10 mm e kadar.
Devamı >>>
Ahşap Atölyesi
Fabrikalarımızda bulunan ahşap üretim merkezinde mdf ve suntalem malzemeler işlenmektedir. Tamammen müşteri isteğine göre tasarımı yapılan malzemeler ebatlama merkezi, kenar bantlama, CNC ahşap işleme merkezlerinde üretilmektedir.
MDF ve suntalam malzemelerinden CNC ve kesme işlemleri yapılır.
Devamı >>>
Roll Form Hattı
Bir saca, malzemenin kalınlığını ve yapısını değiştirmeden, yan, paralel veya düz baskı uygulayarak, form verme işleminin uygulandığı sac şekillendirme hatlarıdır. Firmamızda bulunan 5 adet roll form hattında yılda 100.000 ton sac işleme kapasitesiyle, ağır yük ayak dikmesi, CC travers, bağlantı diyagoneli, raf ve arka sac imalatı yapılmaktadır.
Bu imalatlar, son teknoloji ile tamamen robotik ve otomasyonlu sistemler kullanılarak, müşteri talep ve ihtiyaçları doğrultusunda, kalite standartlarına uygun, düşük maliyet, yüksek performans ve hızlı teslimat prensipleriyle yapılır. Dakikada 7 travers üretme kapasitesine sahip roll form hattında 6 kaynak, 1 istif olmak üzere toplam 7 adet robot bulunmaktadır. 1,20-1,50 ve 2 mm kalınlıktaki sacların kullanıldığı bu hat 1200 ila 4000 mm uzunluğunda travers üretebilmektedir.
Dakikada 15 m profil çekme kapasitesi bulunan ayak roll form hattında 1,50-2,00-2,50-3,00 mm kalınlığında sac kullanılır. 1000 ila 12000 mm boyunda ayak dikmeleri bu hatta üretilir. Hat içinde, dakikada 120 vuruş yapabilen 100 tonluk mekanik pres bulunmaktadır.
Dakikada 6 adet üretim kapasitesine sahip olan raf roll form hattımızda 0,80 mm kalınlığında sac kullanılır. Eni ve boyu değişken olmak üzere toplam 45 farklı çeşit raf üretimi yapmaktayız, Hattımız tam otomatik olması sebebiyle , sadece hammadde yüklemesi yaparak tamamen bitmiş ürün elde edilmektedir.
Dakikada 8 adet üretim kapasitesine sahip olan arka pano roll form hattımızda 0,60 mm ve 1,20 mm kalınlığında saclar kullanılır. Eni ve boyu ve yüzeyi değişken olmak üzere 54 farklı çeşit ürün ark pano üretimi yapılmaktadır. Bu hattımızda tam otomatik hat olması sebebiyle sadece hammadde yüklemesi yaparak tamamen bitmiş ürün elde etmekteyiz.
2 ayak dikmesi arasındaki bağlantıyı sağlayan diyagonellerin üretildiği roll form hattı dakikada 17 m profil çekme kapasitesine sahiptir. 1,50 ve 2 mm sacın kullanıldığı bu hat 6 farklı kesitte C profil üretir.
5 adet roll form hattından istenen özellik ve ölçülerde seri üretim yapılır.
Devamı >>>
Robot Hattı
10 adet robot hattından kaynak ve taşıma işlemleri otomatik yapılır.
Devamı >>>
Toz Boya Hattı
Elektrostatik yüklenen toz boya zerreciklerinin, boyanacak yüzeye yapıştıktan sonra 180 ila 240o C’de pişirilerek ürün yüzeyinin kaplanmasını sağlayan hatlardır.
Firmamızda bulunan son teknoloji ile inşa edilmiş 2 adet toz boya hattı, yıllık 10 milyon m2 boyama kapasiteli ve 10 dakikada renk değiştirebilme özelliğine sahiptir.
Avrupa normlarına uygun, müşteri talebine 200’den fazla renk seçeneği ile cevap veren, parlak, yarı parlak, mat, textüre ve anti bakteriyel boya çeşitleri uygulanmaktadır.
2 adet boyahane hattından yıllık 8 milyon m2 boyama kapasitesi ile statik toz boya yapılır. Renk değiştirme süreleri 10 dk dır.
Devamı >>>
Montaj ve Sevkiyat
Proje özelliğine göre üretilen ürünler, sevkiyata alanında özelliğine ve iş güvenliğine kurallarına göre ambalajlanıp ve paletlenerek sevkiyata hazır hale getirilmektedir. Sevkiyat günü gelen siparişler, ürünlerin hacimlerine göre uygun araçlara yüklenerek montaj yapılacak mağazalara sevk edilmektedir. Mağazalara sevk edilen ürünler eğitimli, işinin uzmanı Gökçelik montaj ekipleri tarafından projeye uygun şekilde montajları yapılmaktadır.
Yurt içi ve yurtdışında 70 ülkeye istenen montaj ve sevkiyat süreçleri organize edilir.
Devamı >>>
Bakım
Fabrikalarımızda uyguladığımız bakım-onarım modülü Sap sistemi üzerinden yapılmaktadır. İşletme bünyesindeki tesis, makine, her türlü teknik ekipman ve araçlara yapılan bakım-onarım faaliyetlerinin planlanması, bu faaliyetler sırasında harcanan işçilik ve malzemelerin kayıt altına alınıp izlenmesi ve raporlanması Sap sistemi üzerinden yapılmaktadır.
Bu sayede koruyucu bakım faaliyetlerininde önü açılmış olur. Yani bir makine veya ekipman bozulmadan önce müdahale etme imkanımız olur. Böylelikle üretimde en önemli şey olan zaman ve üretim kayıplarının önüne geçilmiş olunur ve oluşabilecek bir arızayı önceden tespit etme şansımız olur.
Devamı >>>